Schadeprofiel

Wanneer u overweegt om eigenrisicodrager voor de Ziektewet en/of WGA te worden (of uw huidige verzekering wilt verlengen), dan starten wij met een schadeprofiel. Dit schadeprofiel geeft u inzage in de actieve en te verwachten risico’s, mogelijke dekkingen en realistische premies.

Als u overstapt om eigenrisicodrager te worden, dan zal de verzekeraar een schatting voor u maken van de te betalen premie op basis van de informatie die u kunt leveren. Het komt regelmatig voor dat de verzekeraar een te hoge schatting maakt omdat niet alle gegevens bekend zijn of iets over het hoofd wordt gezien. De verzekering is een risicodekking en gaat dus uit van het slechtste scenario.

Wij maken het u graag gemakkelijk door een analyse uit te voeren met een schadeprofiel als resultaat. Het schadeprofiel wordt samengesteld op basis van de door u, het UWV of de Belastingdienst aan ons beschikbare gestelde informatie. Deze informatie bevat de lopende ZW/WGA schadelast, historische premies en overige gegevens, die van belang zijn om te beoordelen welke risicodekking (UWV of privaat) het beste bij u past.

Het is natuurlijk ook mogelijk u te begeleiden bij het overstappen van het eigenrisicodragerschap naar een dekking door het UWV. Of juist naar eigenrisicodragen zonder verzekeraar (vaak wel met een verplichte garantiefaciliteit / failissementsdekking).